Voor partners

Je vrouw of vriendin is zwanger en wil een doula.
Wat moet je daaaaaar nou mee?
Deze pagina is bedoeld voor partners. Want wat kan ik eigenlijk voor jou betekenen?

Je vrouw doet het zware werk. Ja dat klopt. Je wil haar helpen. Haar helpen te ontspannen. Er voor haar zijn.
Maar hoe doe je dat wanneer zij kortaf of helemaal niet op je reageert?
Hoe weet je dan dat je het goed doet?
Samen kijken we wat jouw rol kan zijn. Ik kan je aansturen en tips geven. Maar ik heb jou ook nodig! Jij kent je vrouw het allerbeste. En daarmee zal zij zich bij jou het meest vertrouwd voelen. Jij bent haar rots in de branding.

En terwijl jouw vrouw ligt te bevallen en op alleen de adrenaline nog wel 2 nachten kan doorhalen, moet jij alles doen zonder die hormonenstofjes.
Zo’n bevalling wordt vaak onderschat door partners. Ze zijn zo bezig met het ondersteunen van hun vrouw, dat ze helemaal zichzelf vergeten.
Dat laat ik natuurlijk niet gebeuren. Ik hou jou goed in de gaten. Misschien duurt de bevalling 4 uur, maar misschien duurt het ook wel 24 uur. Er is van tevoren vaak weinig over te zeggen. Maar intens is het hoe dan ook.

Ik zorg er voor dat je regelmatig eet en drinkt, af en toe een rondje wandelt en dat we afwisselen, zodat jij even slaap kan pakken. Jij kunt gerust even je ogen dicht doen, want ik blijf bij je vrouw. Ze is niet alleen.

Partners voelen zich vaak machteloos. Ze zien hun vrouw heftig strijden en zij kunnen niets voor haar doen. Alleen ‘er zijn.’ En dat is het allerbelangrijkste.
Het is zo belangrijk dat jullie dit samen kunnen doen en deze ervaring samen delen. Ik blijf op de achtergrond.

Ik help jou haar te helpen. We zijn een team. Zodat jullie het samen kunnen doen.