Wist je dat?!


Dadels zijn enorm goed om te eten tijdens je zwangerschap. En hier is waarom:

  • dadels geven energie.
  • ze zijn een bron van vitamine K, ijzer en folaat (natuurlijke vorm van foliumzuur)
  • ze bevatten heel veel vezels. Dus helpend bij de stoelgang.
  • dadels bevatten kalium, wat bloeddruk verlagend is.

Maarrrrr dat is nog niet alles! Onderzoek wijst uit vrouwen die 4 weken voor hun uitgerekende datum 4-6 dadels per dag aten:

  • een veeeel kortere latente fase hadden (de beginfase tot 3cm ontsluiting ongeveer)
  • 96% van de dadel-controlegroep spontaan bevielen (de bevalling kwam natuurlijk op gang). Bij niet dadel-eters was dit percentage 79%.
  • minder bloedverlies hadden.

Dus snoep er lekker van!
Heerlijk met roomkaas. Of met pindakaas, als je een extra energiesoort nodig hebt.

Hoe eet jij je dadels?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *