Wist je dat?!


Dadels zijn enorm goed om te eten tijdens je zwangerschap. En hier is waarom:

  • dadels geven energie.
  • ze zijn een bron van vitamine K, ijzer en folaat (natuurlijke vorm van foliumzuur)
  • ze bevatten heel veel vezels. Dus helpend bij de stoelgang.
  • dadels bevatten kalium, wat bloeddruk verlagend is.

Maarrrrr dat is nog niet alles! Onderzoek wijst uit vrouwen die 4 weken voor hun uitgerekende datum 4-6 dadels per dag aten:

  • een veeeel kortere latente fase hadden (de beginfase tot 3cm ontsluiting ongeveer)
  • 96% van de dadel-controlegroep spontaan bevielen (de bevalling kwam natuurlijk op gang). Bij niet dadel-eters was dit percentage 79%.
  • minder bloedverlies hadden.

Dus snoep er lekker van!
Heerlijk met roomkaas. Of met pindakaas, als je een extra energiesoort nodig hebt.

Hoe eet jij je dadels?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *